Имплементација пројекта “Будимо креативни”

Имплементација пројекта “Будимо креативни”

У Регионалном бизнис центру је у току имплементација пројекта “Будимо креативни” који спроводи Општина Беране, а који финансира Завод за запошљавање Црне Горе у склопу професионалне рехабилитације и активне политике запошљавања и запошљавања особа са инвалидитетом.

Пројекат “Будимо креативни” даје допринос запошљавању лица са инвалидитетом, кроз усвајање знања и развијање вјештина за квалитетно и успјешно обављање посла из области израде накита, сувенира и предмета од дрвета. Пројектом се даје стручна помоћ приликом оспособљавања и образовања особа са инвалидитетом за тржиште рада.

По завршетку обуке, полазници ће након провјере знања добити сертитификат за израду накита, сувенира и предмета од дрвета.

Такође, у изради је туристичка кућица у којој би се продавали сувенири, по завршетку пројекта. Наиме, до сада није постојало мјесто на ком туристи и грађани могу купити сувенире са мотивима нашег града, тако да ће то бити прва сувенирница у граду.

Пројектом је тренутно запошљено 6 особа, а по завршетку пројекта биће запослене 2 особе, које ће радити у горе поменутој сувенирници.

Основни циљ пројекта „Будимо креативни“ доприноси смањењу сиромаштва, кроз повећање запослености особа са инвалидитетом у Беранама.

Лица са инвалидитетом су међу најсиромашнијима, најугроженијим и највише маргинализованим групама, а политика социјалне инклузије је тек недавно уведена, чиме се повећало учешће социјално рањивих група у квалитетном образовању и обуци за пристојно запослење.

20180711_082832 IMG_20180711_082852

Nema komentara

Pošalji komentar