Креирање туристичког производа

Креирање туристичког производа

У наставку радионица које спроводи Туристичка организација Беране, 15. и 16. септембра 2016. године, у Регионалном бизнис центру Беране одржана је дводневна радионица на тему корисничког сервиса. У оквиру пројекта „Примјена иновација и предузетништво у пограничном региону Црна Гора – КиМ“, учесници семинара су били корисници пројекта из области туризма и представници локалних самоуправа Берана, Истока и Пећи.
Првог дана учесници су имали прилику да кроз низ примјера допуне своја знања из области успостављања одрживог односа са купцима и креирање сета услуга у руралном туризму. Посебно се обратила пажња на представљање понуде и креирање туристичког производа, стандардизацију и сегментацију туристичког тржишта. У практичном дијелу учесници су били подијељени по групама и радили вјежбу на тему „Креирање туристичког производа“. Представници група су презентовали идеје, гдје су учесници имали могућност да коментаришу и укажу на недостатке.
Тема другог дана радионице били су смјештајни капацитети у руралном туризму са посебним освртом на пружање услуга ноћења и исхране у домаћинствима која се баве или планирају да се баве тим видом туризма. Гост семинара је био Милан Букарица, професор гастрономије у Школи за средње и стручно образовање „Сергеј Станић“ у Подгорици. Он је говорио о темељним појмовима исхране, поступку и припреми намирница, редоследу правилног послужења, као и о кетерингу и припреми хране у те сврхе. Семинар је водила Љубица Костић-Букарица, власница маркетиншке агенције М.А.С. КОД из Подгорице. На семинару је било присутно 60 учесника .

DSC_0003_result DSC_0004_result DSC_0018_result

Nema komentara

Pošalji komentar