Мотивациони и антидискриминациони тренинг за послодавце

Мотивациони и антидискриминациони тренинг за послодавце

У сарадњи са њемачком организацијом ХЕЛП, РБЦ-Беране је организовао мотивациони и антидискриминациони тренинг за послодавце из Берана 24.02.2017.године, уз учешће 28 послодаваца.    Хелп у партнерству са Црвеним крстом Црне Горе, ЦЕДЕМ-ом и РЕФ (ромским образовним фондом) реализује пројекат „Промоција и заштита људских права Рома/киња, Египћана/ки и осталих рањивих група, који је почео са примјеном 20.12.2016. године.
Тренинг су водили Џенан Демић и Неда Синдик, стручни консултант на пројекту из области заштите људских права, забране дискриминације и социјалне заштите. Они су говорили о основним карактеристикама и сегментима пројекта, начину запошљавања кроз програм стручног оспособљавања. Посебно се говорило о појму дискриминације, препознавању у свакодневном раду, антидискриминацијским законима и њиховој примјени.
Пројекат је намијењен остваривању бољих услова живота ромске и египћанске популације и осталих рањивих група, јачању капацитета државних и локалних власти у циљу што боље инклузије       РЕ- популације у црногорском друштву.
Овај пројекат је финансиран од стране Европске уније и спроводиће се кроз четири главна сегмента социјалне инклузије: запошљавање, образовање, здравље и социјална инклузија.

DSCN0031 DSCN0033 DSCN0037 DSCN0044

Nema komentara

Pošalji komentar