Рачуноводство за бољу будућност

Рачуноводство за бољу будућност

Завод за запошљавање Црне Горе (ЗЗЗЦГ), у сарадњи са Институтом рачуноводја и ревизора ЦГ (ИРРЦГ), реализује пројекат „Рачуноводство за бољу будућност“. Пројекат је финансиран од стране Европске уније.
У просторијама РБЦ-а 10-ог марта 2017. године одржана је прва од дванаест радионица предвиђених пројектом. Циљ овог пројекта је едукација и стицање знања из области рачуноводства, као и будуће запошљавање полазника радионице.
У уводном дијелу учесницима се обратио Раде Шћекић, директор ИРРЦГ, који је говорио о пројектним активностима, будућим плановима и самом циљу пројекта, док је у другом дијелу говорио Драган Ракочевић, бивши судија и пресједник Привредног суда ЦГ. Тема предавања је био Закон о привредним друштвима, Закон о стечају и регистрација привредног друштва код пореске управе. У практичном дијелу, учесници су уз помоћ предавача са ИРРЦГ Илије Јолића, упознати са радом на демо верзији рачуноводственог програма епсилон.
Корисници пројекта су незапослена лица из општина Беране, Андријевица, Плав, Гусиње, Рожаје, Бијело Поље и Мојковац. Данашњој обуци је присуствовало 39 учесника из поменутих општина.

DSCN0050 DSCN0051

Nema komentara

Pošalji komentar