Jednoglasno o osnivanju Regionalnog biznis centra Berane

Jednoglasno o osnivanju Regionalnog biznis centra Berane

U nastavku šeste sjednice Skupštine opštine Berane odbornici su jednoglasno usvojili odluku o osnivanju Regionalnog biznis centra Berane, kojima je planirano da se za te potrebe odredi zona na Rudešu koja će biti ponuđena privatnim preduzetnicima zainteresovanim za pokretanje biznisa.

Odbornici DPS su insistirali na tome da je to inicijativa koja je pokrenuta u vrijeme njihove vlasti, dok su odbornici koalicije „Zdravo Berane“ SNP – DF konstatovali kako je Rudešom za vrijeme Demokratske partije socijalista prošao „tajfun“ i da su uništene sve fabrike, pa sada treba praktično kretati od nule.

Sumnjajući da li ova inicijativa ima izgelda da zaživi, odbornici „Zdravo Berane“ su objasnili da je to inicijatima sa državnog nivoa, i da je treba iz tih razloga ispoštovati i realizovati.

Usvojen je i program uređenja prostora za 2014. godinu, uz primjedbu da taj program nije usvajan protekle dvije godine u vrijeme vladavine DPS.

„Mi zato ovaj program usvajamo tek u decembru, ali želimo da prekinemo lošu praksu da se on uopšte ne usvaja. Ne možemo mi za osam mjeseci da ispravimo sve što DPS nije radio u Beranama za proteklih osam godina“, kazao je vd sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Marko Lalević.

Plan unapređenja socijalne inkluzije i razvoj usluga socijalne zaštite usvojen je jednoglasno. Takođe je usvojena i odluka o javnim parkiralištima i garažama, komunalnom uređenju grada, kao i niz izvještaja i informacija.

Izvor: Vijesti

1 komentar

Pošalji komentar