Конференција о могућностима локалног економског развоја

Конференција о могућностима локалног економског развоја

На конференцији, која је одржана 10. априла у Региoналном бизнис центру, говорено је о могућностима локалног економског развоја.  Предавање су водили  професори са Универзитета Саксион, а били су присутни предузетници из Берана и представници локалне самоуправе .

Тема првог дијела конференције односила се на јачање локалног економског развоја и могућност сарадње и повезивања локалних предузетника са холандским тржиштем, као и обезбеђивање стручне помоћи са холандске стране, а све у циљу увођења иновација и осавремењивања производње код нас. О томе је говорио професор Џек Базен.

У  другом дијелу конференције се говорило о програму на којем они раде у Холандији, а чији је циљ задржати младе у свом региону. На ту тему је говорио Паскал Витендорп, такође професор са Универзитета Саксион.

Циљ ове конференције је био да предузетници размијене своја мишљења и искуства са експертима из Холандије како би наши предузетници могли лакше да изађу на европско тржиште и буду конкурентни великим европским произвођачима.

Nema komentara

Pošalji komentar