Обука на раду и менторинг за жене и младе са фокусом на сјевероисточни регион

Обука на раду и менторинг за жене и младе са фокусом на сјевероисточни регион

У Регионалном бизнис центру 26.12.2016.године послодавцима из Општине Беране и Петњица представљен је пројекат „Обука на раду и менторинг за жене и младе са фокусом на сјевероисточни регион“.
Пројекат финансира ЕУ у сарадњи са Министарсвом рада и социјалног старања (МРСС) и Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦЦУ) и Министарства финансија. Пројекат реализује њемачка организација ХЕЛП у сарадњи са партнерима на пројекту: Општина Беране, Општина Петњица, Општина Андријевица, Општина Плав, ДОО „Регионални бизнис центар“ Беране, НВО Асоцијација пословних жена и Завод за запошљавање Беране.
Циљ пројекта је смањење стопе незапослености жена и младих. Пројектом је обухваћено плаћено стажирање за 40 (четрдесет) незапослених у периоду од 6 (шест) мјесеци. Након потписивања уговора са послодавцима, биће спроведена набавка и подршка за 10 (десет) послодаваца у роби /опреми/ средствима за рад/ прилагођавање радног мјеста новоупошљеном у вриједности 2.000 е. Предност ће имати послодавци који буду имали најинтересантније идеје и чији је циљ запошљавање радника на дуже вријеме.
Апликациони формулар биће доступан на сајту ХЕЛП-а, као и у канцеларијама партнера на пројекту.
Послодавци су показали велика интересовања за пројекат, самим тим било је присутно 34 учесника радионице.

DSCN1561 DSCN1563 DSCN1564

Nema komentara

Pošalji komentar