ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „КРЕИРАЊЕ МЕХАНИЗАМА ЗА ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА“

ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „КРЕИРАЊЕ МЕХАНИЗАМА ЗА ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА“

У понедељак, 19. децембра у Беранама организован је округли сто на тему „Креирање механизама за оснаживање младих предузетника“, који је окупио представнике локалне самоуправе, домаћих привредника, цивилног сектора и ученика средње стручне школе „Вукадин Вукадиновић“.

Учесницима догађаја обратили су се потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић, директор Регионалног бизнис центра Беране Небојша Бабовић и директор НВО Центар за омладинску едукацију, Југослав Радовић.

Своју предузетничку причу представио је власник локалне продавнице техничке опреме ,,Gadget”, Дарко Пантовић који је из свог угла представио своје искуство и почетне кораке, а млади су кроз своја питања, како њему, тако и уводничарима активно партиципирали у овом догађају.

Округли сто је пружио више информација о административним корацима за отварање предузећа, али и које су то могуће прилике за подршку које пружају државне институције и различити пројекти подршке, инкубатори и други субјекти.

Разговарано је и о бољем повезивању образовног система, са локалном управом и привредом, о чему су говорили директор школе Миодраг  Поповић и координатор практичне наставе Весна Бубања.

Пројекат „Оснаживање омладинског предузетништва кроз унапрјеђивање вјештина младих“, реализују НВО Центар за омладинску едукацију и НВО Гнијездо (НЕСТ), уз финансијску подршку Министарства просвјете.

Nema komentara

Pošalji komentar