Округли сто ХЕЛП-а

Округли сто ХЕЛП-а

У просторијама Регионалног бизнис центра, 13. јуна 2016., њемачка организација ХЕЛП одржала је округли сто у склопу пројекта „Веће шансе у запошљавању потенцијалних корисника регионалног програма за становање у Беранама“. Уводну ријеч су одржале кординаторке пројекта, Татјана Малишић Делевић и Неђељка Синдик. Том приликом је представљен водич за социјално становање о којем је говорио Владимир Бошковић, а на тему социјалног становања и система одржавања говорила је Олга Тузовић.
Округлом столу су присуствовали представници њемачке организације Хелп-а, представници расељених лица из насеља Рудеш, представници локалне самоуправе и јавних институција, као и директор РБЦ-а Беране.
У дискусији су учествовали представници расељених лица која су говорила о проблемима и препрекама на које наилазе. Такође су представници локалне самоуправе говорили о плановима и могућностима да помогну у рјешавању њихових проблема, првенствено у имплементацији пројекта социјалног становања. Представници расљених лица су исказали жељу да буде што више оваквих округлих столова, гдје би они могли да изнесу своје проблеме и да се даље  разматра о њима .

DSCN0412 DSCN0414 DSCN0419 DSCN0421 DSCN0423

Nema komentara

Pošalji komentar