Потписивање уговора између Хелп-а, послодаваца и стажиста

Потписивање уговора између Хелп-а, послодаваца и стажиста

У просторијама Регионалног бизнис центра Беране 28-ог, 29-ог и 30-ог марта 2017.године, потписани су уговори о стажирању између њемачке организације ХЕЛП, на чијем је челу Клаус Моцк, регионални координатор за Србију и Црну Гору, и 53 послодавца и 65 незапослених стажиста.
Пројекат „Обука на раду и менторинг за жене и младе“ њемачке организације Хелп, заједно са партнерима НВО Асоцијација пословних жена Црне Горе и Општине Беране, почео је 1. новембра 2016. године и трајаће годину дана. Пројекат се односи на мање развијене општине у сјевероисточном дијелу земље и пружа могућност учествовања жена и младих из сва 3 региона ЦГ, али је предност дата корисницима из општина Беране, Петњица, Андријевица и Плав. У склопу пројекта обезбијеђена је шестомјесечна плаћена стручна обука у износу од 200 еура на мјесечном нивоу.
Могућности које се нуде пројектом су унапређења знања и вјештина незапослених жена и младих, као и стицање неопходних вјештина које су потребне за само-запошљавање и покретање сопственог бизниса.

 

 

Nema komentara

Pošalji komentar