Представљен пројекат „Норвешка за вас“

Представљен пројекат „Норвешка за вас“

У просторијама Регионалног бизнис центра Беране, дана 04.07.2019.године, одржана је инфо сесија на тему позива за достављање пројектних предлога за предузетнике, микро и мала предузећа.

Пројекат „Норвешка за вас“  финансира Краљевина Норвешка, а активност на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Пројекат су представили Армен Чекић из канцеларије УНОПС у Црној Гори и Енис Ујкановић из УНОПС Србије.  Потпредсједник општине Марко Лалевић, менаџер Владимир Ђаковић и директор РБЦ Небојша Бабовић, позвали су привреднике да се пријаве у што већем броју и понудили помоћ локалних институција  приликом састављања апликација, у првом реду Регионалног бизнис центра и одјељења за економсли развој Општине Беране.

Овај јавни позив има за циљ да повећа могућности за запошљавање у неразвијеним подручјима Црне Горе кроз развој приватног сектора стварањем нових радних мјеста. Позив је намијењен предузетницима, микро и малим предузећима оријентисаних ка производњи и услугама из Андријевице, Берана, Бијелог Поља, Цетиња, Даниловграда, Гусиња, Колашина, Мојковца, Никшића, Петњице, Плава, Пљеваља, Рожаја, Шавника, Улциња и Жабљака, регистрованим у периоду од 1. јануара 2014. до 31. децембра 2018. године

У оквиру позива програма „Норвешка за вас„ предузетници, микро и мала предузећа могу да конкуришу за бесповратна средства у износу од 5.000€ до 10.000 €.

Детаљни критеријуми јавног позива и документа за подношење пријаве доступни су на сајту пројекта „Норвешка за вас – Црна Гора“.

Nema komentara

Pošalji komentar